Kupferol, 100 ml
alternarioza, basicare frunze, foc bacterian, mana, monilioza, rapan
Alege un punct de colectare
xKupferol este un fungicid care previne si stopeaza mana si unele bacterioze, la vita de vie, pomi fructiferi, legume, cartofi, hamei si plante ornamentale.
Substanta activa: 190 g/l Cupru din sulfat de cupru tribazic
Caracteristici: Kupferol este un fungicid de contact, cu actiune preventiva, in combaterea ciupercilor fitopatogene din culturile de vita de vie, pomi, legume, cartofi, hamei si plante ornamentale.
Mod de actiune: Componenta activa, cuprul, actioneaza prin contact si permite eliberarea treptata a ionilor de cupru (75% din ioni sunt eliberati imediat, iar 25% progresiv). Cuprul ionic bivalent (Cu++) este preluat de sporii ciupercilor in timpul germinatiei.
Kupferol opreste dezvoltarea agentului patogen in stadiul de contaminare si prevenire. Pentru a obtine rezultate excelente Kupferol se aplica inainte de germinare. Perioada de actiune este de 7-10 zile. Este rezistent la ploaie si poate fi utilizat chiar si in conditii meteorologice nefavorabile.
Mod de utilizare:
Vita de vie: Primul tratament se aplica la avertizare, pana la aparitia primelor simptome de dezvoltare a bolii. Urmatoarele tratamente se repeta la interval de 7-10 zile. Pentru combaterea manei, doza recomandata este de 4-5.3 litri/ha in 1000 litri apa (0.4-0.5%).
Cartof: se utilizeaza un volum de apa cuprins intre 300 si 600 litri/ha.
Tomate: 300-1000 litri/ha in functie de stadiul de dezvoltare al plantelor.
Instructiuni de utilizare:
- In amestec cu apa Kupferol formeaza o suspensie stabila.
- Se umple rezervorul masinii de stropit cu ⅓-½ apa, dupa care se porneste sistemul de amestecare al masinii.
- Agitati energic fungicidul inainte de utilizare.Turnati cantitatea necesara de Kupferol, dupa care adaugati diferenta necesara de apa.
- Solutia se foloseste imediat dupa pregatire, asigurandu-se o acoperire uniforma a suprafetei tratate.
Compatibilitate:
Fungicidul Kupferol este compatibil cu un spectru larg de insecticide si fungicide, insa, in cazul utilizarii in combinatii necunoscute, recomandam efectuarea, in prealabil, a unui test de compatibilitate, pe cultura respectiva.
La soiurile de mar sensibile la produsele cuprice, tratarea dupa inflorit poate cauza “plasa” pe fructe.
Cultura |
Boli |
Doza / ha |
Doza / 10 l apa / 100 mp |
Timp de pauza |
Vita de vie |
Mana vitei de vie |
4,0-5,3 litri/ha |
40-53 ml/ 10 l apa |
21 zile |
Mar |
Rapanul marului, Focul bacterian |
3,5 litri/ha |
35 ml/ 10 l apa |
- |
Samburoase (Cais, Piersic, Cires, Visin, Prun) |
Monilioza |
3,5 litri/ha |
35 ml/ 10 l apa |
21 zile |
Tomate |
Mana tomatelor, Alternarioza |
3,0-4,0 l/ha |
30-40 ml/ 10 l apa |
10 zile pentru industrializare 3 zile pentru consum proaspat |
Cartof |
Mana cartofului |
3,0-4,0 l/ha |
30-40 ml/ 10 l apa |
7 zile |
Legume bulboase |
Mana |
5,3 litri/ha |
53 ml/ 10 l apa |
3 zile |
Cucurbitacee |
Mana |
5,3 litri/ha |
53 ml/ 10 l apa |
3 zile (castravete si dovlecel) 7 zile (pepene verde si pepene galben) |
Salata |
Mana |
5,3 litri/ha |
53 ml/ 10 l apa |
7 zile |
Ardei |
Mana |
5,3 litri/ha |
53 ml/ 10 l apa |
7 zile |
Tomate, vinete |
Mana |
5,3 litri/ha |
53 ml/ 10 l apa |
10 zile pentru industrializare 3 zile pentru consum proaspat |
Samburoase (Cais, Piersic, Nectarin) |
Basicarea frunzelor |
2,6 litri/ha |
26 ml/ 10 l apa |
21 zile |
Hamei |
Mana |
5,3 litri/ha |
53 ml/ 10 l apa |
14 zile |
Plante ornamentale |
Mana |
5,3 litri/ha |
53 ml/ 10 l apa |
- |
Volumul de apa necesar pentru efectuarea unui tratament se calculeaza in functie de echipamentul utilizat.
Doza / 10 l apa / 100 mp se refera la o pompa cu un volum de 10 l care poate acoperi o suprafata totala de 100 mp. In cazul unei suprafete mai mici, este indicat ca doza sa se coreleze cu suprafata tratata, conform dozei / ha.
Detalii
Modalitate de ambalare | 100 ml |
---|---|
Greutate | 0.100000 |
Producator | Nufarm |
Formulare | SC - suspensie concentrata |
Substanta activa | cupru |
Concentratie substanta activa | 190 g/litru |
Cultura | ardei, cais, cartof, castraveti, ceapa, dovlecei, mar, par, pepeni, piersic, prun, salata verde, tomate, visin, vita de vie |
Pentru combaterea | alternarioza, basicare frunze, foc bacterian, mana, monilioza, rapan |
Dozaj | 3-5.3 l/ha |
Culturi bio | nepotrivite |
Tipuri aplicare | pulverizare reziduala |
Fraze de precauție
EUH208 | Conţine <denumirea substanţei sensibilizante>. Poate provoca o reacţie alergică |
---|---|
EUH401 | Pentru a evita riscurile pentru sănătatea umană şi mediu, a se respecta instrucţiunile de utilizare |
H410 | Foarte toxic pentru mediul acvatic cu efecte pe termen lung. |
P273 | Evitaţi dispersarea în mediu |
P391 | Colectaţi scurgerile de produs |
P501 | Aruncaţi conţinutul/recipientul la … |